Május végén megkezdődhet a faluközpont felújítása

A Mátraalmásért Egyesület 2009-ben benyújtott településfejlesztési pályázata, valamint az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 2010. január 6-i döntése alapján lehetőség nyílik a faluközpont közterületeinek felújítására. Az engedélyeztetési eljárás befejeztével május végén megkezdődhetnek a felújítási és területrendezési munkálatok. Településünk központjának átalakítása várhatóan 2011 augusztusára készül el.

A faluközpontban a buszforduló, valamint a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat között található szabad területen kövezett járdák és turistapihenő kerülnek majd kialakításra. A faluközpontban található hegyi patak partján padok, és egy a keskeny vízfolyás felett átívelő fahíd épül majd. Az országút mentén kiépített parkolóhelyek létesülnek a településünkre látogató vendégek számára. A buszforduló alatti hegyoldalban, két patak találkozásánál szabadtéri színpad, és felette 100-150 fő befogadására alkalmas természetes lejtésű nézőtér kerül kialakításra.

A beruházás összértéke 8.6 millió Ft, amelyből 6.9 millió Ft-ot az Európai Unió Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapja által nyújtott, pályázaton nyert utófinanszírozású támogatás tesz ki.

Hivatkozások, mellékletek

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal határozata
A faluközpont rendezési terve
A szabadtéri színpad és nézőtér kialakításának terve