Az én kis falum Mátraalmás – egyszázalékos felhívás

Az én kis falum Mátraalmás. Hegyi falu, zsákfalu, alig százan lakják. Nincs bírónk, nincs tanítónk, nincs papunk, ráadásul Mátraalmás sincs. Persze mégiscsak van, igaz a mintegy négy kilométerre lévő, a hegység lábánál hosszan húzódó Szuhához tartozik. Az én kis falum, a mi kis falunk tehát nem önálló település, de önállótlan semmi esetre sem lehet: a Mátraalmásért Egyesület éppen ezért alakult jó pár éve.

Ha már nincs bírónk, tanítónk, papunk, és az önkormányzat lehetőségei is végesek, jobb ha magunk teszünk mindennap valamit magunkért, a környezetért, a falusiak és az idelátogatók jókedvéért

Kezünk nyoma már látható talán: derűt, harmóniát igyekszünk teremteni, és azon vagyunk, hogy gondozott, rendezett, nyugalmat adó, kulturált helyen éljünk. Ezért szervezzük sok éve szemétszedést, a virágültetést, s ezért pályázott az egyesület erőn felül is azért, hogy főterünk megszépüljön, hogy saját parkunk, színpadunk, focipályánk legyen. De még sok dolog van hátra, ahhoz hogy a Mátra zöld szíve – ahogy mi mondjuk – olyan legyen, amilyennek elképzeljük, hogy ölbe tett kézzel csodálhassuk a hihetetlen Tátra-panorámát vagy a felettünk húzódó galyai vonulatot.

Nincs például múzeumunk, ahol megmutathatnánk az egykor itt, ügyes kezű mesterek által készített, messze földön híres faszerszámokat. Műemléki védettség alatt áll a falu egyik jelképének is tekinthető mintegy százötven éves harangláb, amely mára – környezetével egyetemben – gondos felújításra szorul.

Egyesületünk mindent megtesz azért, hogy Mátraalmás maradjon meg békés, csendes kis falunak, ahol az emberek jó levegőt, lélekemelő csodás kilátást, jó szót, békességet találnak, kapnak.

A mátraalmásiak, a Mátraalmásért Egyesület tagjai 100%-ban érdekeltek ebben. Önt arra kérjük, tegyen hozzá 1%-ot, hogy a mi kis falunk Mátraalmás – ami mégiscsak van – legyen is!

Kérjük, adóbevallása benyújtásakor mellékelje az Egyesületünk adószámát tartalmazó nyilatkozatot (letölthető honlapunkról). Segítségét előre is köszönjük.

Hivatkozások, mellékletek

Rendelkező nyilatkozat a személyi jövedelemadó 1 százalékáról
Az én kis falum Mátraalmás – letöltés pdf formátumban