A Stork család tájékozódási futóverseny sikerei

A mátraalmási származású Stork Joachim Gábor és gyermekei – Gábor és Mihály – az idei ősz folyamán több, külön-külön is figyelemre méltó téjékozódási futási versenyeredménnyel büszkélkedhetnek. A család idősebb és fiatalabb tagjai a 2012 szeptembere és novembere közötti 3 hónap folyamán itthon, Szlovákiában és Olaszországban értek el kiemelkedő helyezéseket, öregbítve ezzel Mátraalmás hírnevét is. Jelen beszámolónk a Nógrád Sportja internetes magazin tudósításai alapján készült.

2012.09.26: Stork Mihály kiemelt ranglistaversenyt nyert az Alföldön

Nógrád megyéből az alföldi versenyen a Salgótarjáni Dornyay SE képviseletében a Stork család három tagja állt rajthoz. Az első középtávú futamon a serdülő fiúknál remek győzelmet és ezzel együtt igen értékes ranglistapontokat szerzett a tarjáni Stork Mihály. Testvére, Stork Gábor a 14 éveseknél a tizedik helyen érkezett célba, még az édesapa, Stork Joachim Gábor a nyílt kategória népes mezőnyében végzett az előkelő második helyen.

2012.11.13: Stork Joachim Gábor nyert, Diószegi harmadik lett Velencében

Európa legrangosabb, leghíresebb és legnépesebb városi versenyére ébredők szinte megrémültek az éjszaka alaposan megváltozott időjárás miatt. Velence alacsonyabban fekvő területeit – köztük a Szent Márk teret – vihardagály árasztotta el. A 33. Nemzetközi Velencei Tájékozódási Futóverseny szervezői az áradás ellenére, tekintettel a nagylétszámú, 3992 előnevezős mezőnyre, a rendkívüli helyzet ellenére is bevállalták a futók elrajtoltatását…

Végül a három és félezer célba ért versenyző között hirdették ki a korosztályos végeredményeket, ahol remekül szerepeltek a Dornyay tájékozódási futói. Némi meglepetésre az OPEN-2 kategória versenyszámát félszáz tájékozódási futó közül a Dornyay szenior korú versenyzője Stork Joachim Gábor nyerte meg. A felnőttek “B” kategóriájában Diószegi Bálint is remek sikert könyvelhet el magának, hisz nagyon jó hajrájának, vagy inkább “vízi futásának” köszönhetően végül az értékes harmadik helyen ért célba. A 14 éveseknél Stork Gábor az előkelő 11., még bátyja Stork Mihály a 16 éveseknél a szintén jónak mondható 23. helyezést tudta megszerezni.

2012.11.29: Szlovákiában remekül szerepeltek a nógrádiak

Az elmúlt hét végén rendezte meg a Juraj Prekop által vezetett zólyomi tájékozódási futó klub a több évtizedes múltra visszatekintő évzáró viadalát a TIKO nagydíjat. A Salgótarjáni Dornyay Sramkó Tibor vezetésével Stork Joachim Gábor, Stork Gábor, Horváth Ádám és Tábori Milán érkeztek meg az idei megmérettetésre, ahol a rendezők este a Zólyomhoz közeli Sliacon éjszakai parkfutamot, vasárnap pedig Kovacova fürdő környékén egy hosszabb távú futamverseny pályáit tűzték ki a versenyzők számára. Az M45-ös, szenior kategóriában Stork Joachim Gábornak a korosztályos harmadik helyet sikerült megszerezni.

Az egyes versenyekről részletes élménybeszámolókkal szolgálnak a Nógrád Sportja internetes lapban megjelent cikkek, melyeket a lentebbi hivatkozások segítségével lehet elérni.