A Mátraalmásért Egyesület helyi lakossághoz és üdülőtulajdonosokhoz címzett felhívása

Egyesületünk elnöke, Peták István minden mátraalmási lakos és üdülőtulajdonos számára eljutatta 2011. július 18-án íródott levelét, melyben összefoglaló jelleggel beszámol az elmúlt években történt előrelépésekről, fejlesztésekről. A helybéliek tájékoztatást kaphattak arról is, hogy milyen lehetőségeik vannak a település életébe való bekapcsolódásra, illetve az ezzel kapcsolatos információk nyomonkövetésére. A sikeres településfejlesztés elengedhetetlen követelménye, hogy a jövőben az itt élők és kikapcsolódók az eddigieknél jobban fogjanak össze közös céljaik megvalósítása érdekében.

Az egyesületi tagság lehetősége mindenki számára nyitott. A tagdíj befizetésével, továbbá személyi jövedelemadója 1 százalékának rendelkezésünkre bocsátásával anyagi támogatásban részesítheti az önálló önkormányzattal nem rendelkező falut. A továbbiakban számítunk a helybéliek nem anyagi jellegű – pl. szaktudással, javaslatokkal – történő támogatásaira is.

Rövid távú céljaink:
– közterület rendezés és ápolás
– települési vízelvezetések, árkok tisztítása, rendezése; az útszegélyek és árkok rendszeres kaszálása
– a közterek virágosítása
– a patakhidakra takaros, fából készült korlát építése
– pihenőhelyek, padok telepítése

Távlati célunk: a település maradjon meg csendes, családias, barátságos pihenőhelynek, ahol rendezett utcák, üldögélésre csábító főtér és szolid program várja az ide látogatókat, az itt üdülőket s nem utolsó sorban az itt élőket. Szeretnénk, ha Mátraalmás az erdei természetjáró turizmus egyik központja lenne a Nyugati-Mátra északi oldalában, ahol a gyalogtúrázók, kerékpárosok, a lovaglás szerelmesei, a síelők és csendes pihenésre vágyók egyaránt megtalálják
örömüket.

Hivatkozások, mellékletek

A helyi lakosságnak és üdülőtulajdonosoknak címzett felhívás (pdf)